Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Shave excizie

shave exciziA

Shave excizia este procedura chirurgicală minim invazivă ce utilizează instrumentul chirurgical numit chiuretă pentru îndepărtarea anumitor formațiuni tumorale, diverse excrescențe sau a altor leziuni de la nivelul pielii.

 

Odată îndepărtată, formațiunea se trimite după caz în vederea examinări histopatologice și stabilirea unui diagnostic de precizie.

 

Acesta procedură este utilizată cel mai adesea pentru excizarea formațiunilor ce clinic și dermatoscopic prezintă elemente de benignitate sau au apărut în context viral. În acest fel vindecarea este una mult mai accelerată și fără cicatrici.

 

Formațiunile ce au ca indicație majoră de rezecție folosind shave excizia sunt:

  • Keratozole seboreice
  • Papiloamele virale
  • Molluscum contagiosum
  • Zone de hiperkeratoză
  • Angiofibroame
  • Dermatofibroame

 

Desfășurarea procedurii nu implica disconfort, zona tratată va fi anesteziată în funcție de tipul de formațiune, fie folosind anestezic local injectabil sau cu ajutorul cremei anestezice.

 

După intervenție, zona va fi acoperită cu ajutorul unui pansament, acest lucru face ca șansele de infecție ulterioare procedurii să fie minime, iar vindecarea rapidă.

Important este de avut în vedere evitarea contactului zonei tratate de radiațiile UV ulterior procedurii, acestea prin efectul lor asupra zonei de inflamație cauzând hiperpigmentare.

 

Category: