Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Chiuretare molluscum

CHIURETARE MOLLUSCUM

Molluscum contagiosum este o infecție virală extrem de comună, manifestată în special în rândul copiilor. Virusul este unul extrem de contagios, transmițându-se prin contact direct, el având tropism pentru epiderm.

 

Copiii sunt mai predispuși decât adulții, vârful de incidentă fiind între 3 și 10 ani.

 

Clinic această patologie este ușor de recunoscut, aspectul leziunilor cutanate este unul tipic, cu papule mici de culoarea tegumentului sau roz, grupate și cu o depresiune centrală.

Frecvent localizarea leziunilor de molluscum se întâlnește în regiunea axilară, inghinală și cervicală, leziunile putând fi extinse și la nivelul zonelor de dermatita atopică.

 

Tratamentul de elecție pentru îndepărtarea leziunilor este shave excizia.

 

Procedura terapeutică se realizează pe un tegument anesteziat în prealabil, fie cu cremă ce conține anestezic, fie cu anestezic local injectabil, pentru ca disconfortul creat să fie minim. Chiureta utilizată excizează leziunile de la baza acestora, iar vindecarea este una rapidă și fără cicatrici vizibile.

 

După intervenție se realizează pansamentul steril al zonei tratate, care poate fi îndepărtat după 48 de ore. Este indicat ca până la vindecarea completă să fie evitat la nivelul zonei asupra căreia s-a intervenit contactul cu radiațiile UV pentru a scădea riscul eventualelor pete pigmentare.

 

Category: