Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Crioterapie – Tratament cu azot lichid

Crioterapie

Crioterapia este procedura în cadrul căreia țesutul țintit este distrus cu ajutorul unor temperaturi extrem de scăzute, obținute prin utilizarea azotului lichid.

 

Aceasta procedură intervențională este folosită pentru a trata diverse leziuni cutanate, printre acestea numărându-se:

  • Verucile vulgare (de elecție în tratamentul celor palmo-plantare)
  • Keratozele actinice (leziuni precanceroase care arată ca niște pete solzoase pe piele și se pot transforma în cancer în viitor)
  • Keratozele seboreice

 

Crioterapia folosind azot lichid implică utilizarea unui criospray sau un aplicator cu vârf de bumbac. Azotul se aplică pe leziunea cutanată timp de câteva secunde sau mai mult, în funcție de tipul leziunii, de diametrul și adâncimea acesteia.

Tratamentul se repetă în unele cazuri, la intervale regulate de timp pentru asigurarea unui succes terapeutic.

 

După tratament este posibil sa experimentați o roșeața și o mică veziculă cu lichid la nivelul zonei criogenate, reacții fiziologice ale procesului de vindecare postporcedural. De obicei, nu este necesară o atenție specială în timpul fazei de vindecare. Zona tratată poate fi spălată ușor o dată sau de două ori pe zi și trebuie menținută curată. Pansamentul este opțional, dar este recomandabil dacă zona afectată este supusă unor traume sau dacă sunt zone de fricțiune la acel nivel.

 

Category: