Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Tratamentul ulcerului varicos

TRATAMENTUL ULCERULUI VARICOS

Ulcerele varicoase sunt răni nevindecate sau răni deschise localizate cel mai frecvent la nivelul membrului inferior. Fără tratament, aceste tipuri de ulcere pot continua să se repete. Această afecțiune este cel mai frecvent cauzată de circulația deficitară, deși poate fi atribuită unei varietăți de afecțiuni. Aceste răni sunt, de asemenea, mai frecvente la femei, dar pot afecta atât bărbații, cât și femeile de orice vârstă. Dacă sunt tratate la timp, ulcerațiile se pot ameliora și vindeca, fără a provoca complicații suplimentare.

 

Simptomele ulcerelor piciorului pot varia în funcție de cauza exactă a acestora. Ulcerele sunt adesea dureroase, însă, uneori, acestea nu prezintă dureri. Acest fapt se datorează leziunilor nervoase cauzate de diabetul zaharat.

 

Este important ca medicul să analizeze dacă aveți oricare dintre următoarele simptome: răni deschise puroi sau durere în zona afectată, mărirea în dimensiune a plăgii, edemul picioarelor,  venele varicoase sau senzația de greutate la nivelul picioarelor.

 

Tratamentul ulcerelor de la nivelul membrelor inferioare se bazează în principal pe ameliorarea durerii, prevenirea infecției și a opri extinderii ulcerației.

Dacă exista puroi la nivelul ulcerului, atunci terapia antibiotică intră în discuție pentru a evita complicații suplimentare cauzate de infecție.

 

Bandajele de compresive sunt, de asemenea, utilizate pentru a îmbunătății circulația venoasă, a închide rana și pentru a preveni infecția. De asemenea, medicul vă poate prescrie un unguent pentru a aplica pe ulcer.

 

La D6 ne adaptăm protocolul terapeutic în funcție de gravitatea fiecărui caz. În cadrul unui tratament ne vom axa în principal pe debridarea cât mai eficientă a zonei ulcerate, aplicarea de creme și unguente care să vă stimuleze vindecarea și pansamentul specific tipului de  ulcer prezent.

 

Vi se poate de asemenea recomanda tratamentul la domiciliu pentru a ușura disconfortul și pentru a ajuta la vindecare. În primul rând, este important să mențineți rănile curate pentru a preveni infecția. Spălați rana cu apă și săpun ușor zilnic. De asemenea, schimbați orice bandaje și pansamente cel puțin o dată pe zi pentru a menține zona uscată, astfel încât acesta să se poată vindeca. Medicul vă va oferi o rutină specifică de urmat.

 

 

Category: