Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Tratament injectabil Kenalog

TRATAMENT INJECTABIL KENALOG

Alopecia areata este o afecțiune autoimună, care determină căderea părului pe zone bine delimitate, care în funcție de dimensiune poate trece neobservate. Cu toate acestea, patch-urile se pot conecta și apoi pot deveni vizibile. Afecțiunea se dezvoltă atunci când sistemul imunitar atacă foliculii de păr, ducând la pierderea părului.

 

Se poate produce căderea bruscă a firului de păr pe scalp și, în unele cazuri, pe sprâncene, gene și față, precum și în alte părți ale corpului. De asemenea, se poate dezvolta lent și poate reapărea după ani de remisie între episoade.

 

Fiind o afecțiune ce are la bază acțiunea sistemului imun, ca primă intenție de tratament este indicată terapia cu Triamcinolon injectabil, Kenalog,  local, la nivelul zonelor de alopecie. Prin acțiunea acestui corticosteroid, acțiunea locală autoimună de la nivelul folicului pilos este stopata, iar creșterea noilor fire de par se poate relua.

 

Tratamentul se poate combina și cu alte substanțe de mezoterapie a scalpului, fie în aceeași ședință, fie la distantă, ajutând astfel la o stimulare mai rapida a creșterii firului de par și regenerării celor deja afectate.

 

 

Category: