Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Blog

tratamente estetica si dermatoogie Cluj - Clinica D6

Expresivitatea noastră e parte din ceea ce ne definește însă, cu trecerea timpului, fața noastră nu mai comunică întotdeauna ceea ce ne dorim.

Odată cu înaintarea în vârstă modificările aduse structurii de bază a pielii au ca rezultat pliuri și riduri care modifică aspectul feței.
Apariția liniilor glabelare (liniile verticale de încruntare dintre sprâncene), a ridurilor orizontale de la nivelul frunții, sau a „labei de gâscă” (ridurile din jurul ochilor) pot face ca fețele noastre să pară cu câțiva ani în plus, triste sau obosite, indiferent de cum ne simțim.

O deconectare între ceea ce exprimă fața noastră și felul în care ne simțim poate avea un efect important când vine vorba de încrederea în sine și de cum ne percepem corpul când ne privim în oglindă.

Toxina botulinică este tratamentul standard când vine vorba despre ridurile de expresie, însă știați că toxina botulinică poate veni în ajutorul nostru în multe alte situații? Let’s find out!

tratamente estetica si dermatoogie Cluj - Clinica D6
Dr. Ana Baciu, medic specialist dermato-venerologie

Ridurile de expresie

Zona glabelei

Prin contracția acestor mușchi fața noastră capătă un aspect supărat și nervos. Odată cu relaxarea acestor mușchi este împiedicată apropierea maximă a sprâncenelor, iar fața va avea un aspect mai relaxat și luminat

Zona frunții

Mușchiul frontal este important deoarece contracția acestuia face posibilă ridicare sprâncenelor. Prin mișcări repetate ridurile orizontale sunt formate pe suprafața pielii frunții. În modul acesta toxina prin apelarea la tratamentul cu toxina botulnică  este posibilă păstrarea expresivității și în același timp ștergerea ridurilor din aceasta arie.

Zona perioculară

De fiecare dată când zâmbim și râdem ne folosim majoritatea mușchilor feței, însă utilizarea atât de frecventă și îndelungată predispune la formarea unor riduri dificil de tratat ulterior, cum sunt și ridurile perioculare.

Prin relaxarea fibrelor musculare din jurul ochilor acestora putem să ne manifestăm fericirea fără ca ridurile fine din jurul ochilor să mai fie o problemă.

Corectarea micilor defecte ale feței

Te deranjează faptul că atunci când râzi cu poftă gingia ta este vizibilă iar nasul are unele linii ca un iepuraș, bărbia capătă în momentul în care vorbești un contur geografic? – Răspunsul este simplu: toxina botulnică!

Transpirația excesivă

Toxina botuluincă funcționează prin blocarea terminaților nervoase responsabile de activarea glandelor sudoripare. În mod normal, sistemul nervos activează glandele sudoripare să producă transpirație când temperatura corpului crește. La persoanele cu hiperhidroză, terminațile nervoase responsabile sunt hiperactive.

Reducerea porilor

Injectată în diluții adecvate sub formă de mezoterapie, toxima botulinică are un efect impresionant de a micșora diametrul acestora.

Diminuarea secreției de sebum

Pe lângă acest efect, toxina botulinică are rolul și de a îmbunătăți calitatea secreției glandelor sebacee.

Atenuarea roșeții

Injectată ca mezoterapie, toxina botulinică are efect asupra vascularizației superficiale a feței, împiedicând o vasodilatație excesivă.

Bruxism

Prin oferirea unui grad de relaxare mușchilor maseteri episoadele de bruxism sunt ameliorate.

Conturul facial

Prin aceeași tehnică de injectare a masterilor, conturului etajului inferior îi este oferit un plus de feminitate. Adițional se poate combina cu injectarea mușchiului bărbiei, mentonier, pentru un plus de alungire a feței.

Migrene

Numeroase studii au demonstrat că injectarea mușchiului temporal cu toxină botulinică reduce semnificativ episoadele de migrenă și intensitatea acestora.

Definirea conturului gâtului

Odată cu trecerea timpului, fibrele musculare superficiale ale gâtului – platisma, se hipertrofiază și pot da un aspect inestetic. Prin injectarea acestora cu toxină botulinică pielea gâtului va avea un aspect mult mai uniform.

Pentru că fiecare pacient este unic, iar tratamentul cu toxină botulinică unul complex și extrem de individualizat, un consult dermatologic și estetic este necesar pentru a găsi cea mai bună abordare terapeutică și a înțelege nevoile dumneavoastră.

Echipa D6

Cluj-Napoca, str Decebal 6
tel.: +40 741 014 133
e-mail: receptie@derma6.ro

Lasă un comentariu: